Skoči na glavno vsebino

Beseda ravnateljice

 OB ZAČETKU NOVEGA VRTČEVSKEGA LETA

»PRIMI ME ZA ROKO«

 

Spoštovani starši!

 

Dobrodošli v vrtcu Antonina!

Zgodba pripoveduje: Neki oče je odhajal iz nakupovalnega središča s torbo, polno vsega. Za njim je hodil šestletni sinek. Videti je bil slabe volje in žalosten. Oče mu je rekel: »Kaj bi še rad? Kupil sem ti risalni blok, kupil sem ti čopiče in odišavljeno radirko. Kupil sem ti bombone in žvečilne gumije. Kupil sem ti igračo. Kaj bi še rad?« »Primi me za roko,« je dejal otrok.

Pomanjkanja nežnosti, bližine, vzgoje in toplih odnosov otrok čuti bolj kot pa pomanjkanje materialnih dobrin. Vabim nas vse, vas starše in nas zaposlene v vrtcu, da našim otrokom podamo roko in jih odgovorno, pogumno in veselo spremljamo skozi vrtčevsko obdobje. Poslušajmo jih, povejmo jim kaj prav in dobro, odločno jim postavimo meje, dopustimo jim da se učijo na napakah, spodbujajmo jih in bodimo jim v vsem dober zgled. Vsak dan jih vzemimo v naročje in jih blagoslavljajmo.

»Podajmo si roko«, spoštovani starši, in z zaupanjem in dobrim sodelovanjem, odgovornostjo in s klicanjem Božjega blagoslova nad vse nas in našim poslanstvom, prehodimo pot skozi deseto leto delovanja našega vrtca.

 

s. Marjetka Jeralič,

ravnateljica vrtca Antonina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost