Skoči na glavno vsebino

Beseda ravnateljice

BESEDA RAVNATELJICE OB ZAČETKU NOVEGA VRTČEVSKEGA LETA 2019/2020

»Življenje postavlja pred nas neskončen niz priložnosti, da pokažemo, kako nam ni vseeno. Ne izpustite niti ene.« (S.L.M.)

Spoštovani starši in sodelavke!
Vsako novo vrtčevsko leto je kot nov izziv. Pred vrati so nova spoznanja, priložnosti, skupni dogodki, izkušnje, a tudi obveznosti in odgovornosti. Na poti se lahko pojavijo ovire in težave, ki pa niso nepremagljive. Treba je le verjeti vase, verjeti v dobro drugega, verjeti, da je z nami Bog in se ne bati prositi za pomoč, tako Boga kot drug drugega.

Vsak otrok je kot drevesce, ki bo nekoč zraslo v mogočno drevo. Edinstveno, enkratno in neponovljivo, s koreninami, ki bodo segale globoko v najzgodnejše otroštvo in ki se prav zdaj, prepletajo z našimi. Vsak otrok je čudovit, ustvarjalen in poln domišljije. Nima pa še vrednot, izkušenj in ne pozna še življenjskih naukov, s katerimi bo nekoč živel. Vse to jim moramo dati mi, starši in vzgojitelji. Odvisni so od nas prav na vsakem koraku. Vsak trenutek se zgledujejo po nas. Kakor jih bomo naučili sprejemati življenjske modrosti, tako bodo ravnali kasneje v življenju.

Vabim nas vse, da kot ena velika družina stopimo skupaj in po svojih najboljših močeh damo našim otrokom vse tisto dobro in najboljše, ki ga premoremo.

Naj bo blagoslovljeno vrtčevsko leto 2019/2020!

»Nekateri otroci so pametnejši kot ti.
Nekateri otroci imajo boljše obleke kot ti.
Nekateri otroci so boljši športniki kot ti.
Ni pomembno!
Tudi ti imaš neko svojo stvar.
Bodi otrok, ki se razume z drugimi.
Bodi otrok, ki je radodaren.
Bodi otrok, ki je srečen za druge.
Bodi otrok, ki naredi tisto, kar je prav.
Bodi prijazen otrok.«
(Anonymous)

s.Marjetka Jeralič
ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost