Skoči na glavno vsebino

Tudi letos se je v našem vrtcu odvrtel »Teden otroka«

 

 

Otroci so letošnji teden otroka pričeli z obiskom telovadnice, kjer so se udeležili gibalnega dopoldneva. Razmigali so se z različnimi rekviziti in se preizkusili v poligonu. Z gibanjem smo nadaljevali zunaj na sprehodih in igrišču.

V torek so si otroci ogledali gledališko igro Hvaležni medved, v izvedbi vzgojiteljic. Na koncu so tudi najbolj plašni otroci premagali strah in pobožali medveda, ki je nastopal v zgodbi.
V sredo so bili otroci ustvarjalni, saj so se na jesenskih delavnicah na našem vrtu preizkusili v ribanju jabolk in izdelavi štrudlja, stiskali so sok iz grozdja in ga preizkusili, ružili so koruzo in pobirali semena iz buč. Vse te dejavnosti je bili prijetno izvajati na svežem zraku, v objemu sončnih žarkov.
V četrtek smo se podali v bližnji gozd, kjer smo raziskovali in opazovali naravo jeseni. Otroci so nabrali nekaj naravnega materiala, ki smo ga kasneje uporabili pri ustvarjanju v vrtcu.
Teden otroka smo sklenili s petkovim izdelovanjem sonca po skupinah, saj je bila letošnja vodilna tema tedna otroka »Povabimo sonce v vrtec«.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost