Skoči na glavno vsebino

Obogatitvene dejavnosti

Otrokom v vrtcu ponujamo kakovostne, pestre in zanimive obogatitvene dejavnosti. Izbrali smo jih na podlagi lastnih izkušenj, potreb otrok in staršev. Izvajajo jih strokovni delavci v času izvajanja javne službe.

DEJAVNOST ˝male šole˝

Dejavnost male šole je namenjena otrokom, ki so neposredno pred vstopom v prvi razred OŠ. Dejavnost zajema predvsem vaje iz matematike in slovenščine, grafomotorične vaje ter pripravo na šolo. Otroci se preko igre, štetja, pisanja, opazovanja, razvrščanja, likov, merjenja in drugih nalog učijo osnove matematike. Glavni namen te dejavnosti je spodbujanje jezikovne zmožnosti, kjer otrok spoznava črke, se uči brati in samostojno pripovedovati; razvija motoriko ustnic; jezika; in izvaja vaje za pravilno dihanje. Dejavnost poteka enkrat na teden med 13.00 in 14.00 uro, vodi pa jo s. Marjetka Jeralič.

DSC03422

ANGLEŠČINA SKOZI IGRO

Otroci, ki so pred vstopom v šolo si odpirajo okno v svet, ko se preko igre, pesmic, gibanja in kratkih zgodbic seznanjajo z osnovami angleškega jezika. Dejavnost vodi Sandra Škrlj, poteka pa enkrat tedensko.
DSC08362

PEVSKE URICE

DSC08038

Otrokom od 4 leta naprej želimo ponuditi primerne glasbene dejavnosti, preko katerih si razvijajo ritmični in melodični posluh, se seznanjajo z novimi pesmicami, z malimi ritmičnimi instrumenti ter doživljajo glasbo, petje in prepevanje v zborčku kot prijetno izkušnjo za telo in duha. Pridobivajo tudi izkušnjo javnega nastopanja z zborčkom. Dejavnost poteka enkrat tedensko ob ponedeljkih, vodi pa jo Romana Rolih.

PLESNO FOLKLORNE URICE

Pri folklornih uricah skupaj z otroki odkrivamo in spoznavamo skrivnosti slovenske kulturne dediščine skozi ples, petje, igre, izštevanke itd. Skozi celo leto se bodo med seboj prepletali različni folklorni plesi z ljudskim petjem, izštevankami in igrami. Na ta način bomo poskušali  razumeti in si približati, kakšno je bilo življenje otrok nekoč. Dejavnost vodi Nastja Zirnstein in poteka enkrat tedensko v dopoldanskem času.

DSCN5055

SVETOPISEMSKE URICE

Dejavnost se izvaja izven javne službe vrtca in sicer za otroke, ki to želijo. Otroci se preko svetopisemskih zgodb srečujejo z osebami iz svetega pisma, s simboliko in pomenom krščanske veroizpovedi in v sebi odkrivajo in razvijajo duhovno dimenzijo. Spoznavajo tudi krščansko tradicijo, način verovanja in življenja z duhovnostjo ter se srečujejo s praznovanjem krščanskih praznikov. Dejavnost je organizirana tudi za otroke, ki ne obiskujejo našega vrtca. Vodi jo s.Marjetka Jeralič.

Dostopnost