Skoči na glavno vsebino

Celoletni projekti

ŠPORTNI PROGRAM ˝MALI SONČEK˝

Projekt Mali sonček je gibalno šporni program in se izvaja v vseh oddelkih (od 2. do 6. leta starosti) skozi celo šolsko leto. Sestavljen je iz štirih stopenj.
Mali sonček – modri: za otroke od 2. do 3. leta starosti
Mali sonček – zeleni: za otroke od 3. do 4. leta starosti
Mali sonček – oranžni: za otroke od 4. do 5. leta starosti
Mali sonček – rumeni: za otroke od 5. do 6. leta starosti

Njegov namen je obogatiti program na področju gibanja v vrtcu s sodobnimi gibalnimi/športnimi vsebinami. Poudarek je na igri in vadbi, ki mora biti prijetna in prilagojena otroku. Ker se posamezne stopnje programa med seboj dopolnjujejo, povezujejo in nadgrajujejo, priporočamo, da otroci predelajo vse štiri stopnje oziroma celoten program.
Otrok z gibanjem zaznava in odkriva svoje telo, preizkuša, kaj telo zmore, doživlja veselje in ponos ob razvijajočih se sposobnostih in spretnostih ter gradi zaupanje vase. Gibanje daje otroku občutek ugodja, varnosti, veselja, skratka dobrega počutja.

Mali sonček otroka nagradil z nalepko za vsako opravljeno nalogo, za opravljeno stopnjo programa pa s priznanjem (diploma). Več na http://www.sportmladih.net/programi_som/mali_soncek

soncesesmeje

KNJIŽNA TORBICA Z LUTKO

Otrok dobi domov torbico z nekaj knjigami in lutko. Doma ob pomoči staršev prebira knjigice in se pogovarja z lutko. S to dejavnostjo želimo vzgajati k bralni pismenosti, naklonjenosti do knjig in pozitivnega odnosa do literature. Po tednu dni prinesejo torbico v vrtec in v skupini podelijo svoja doživetja.

ZDRAVO ŽIVLJENJE

Posvečali se bomo najrazličnejšim dejavnostim, ki spodbujajo zdravo življenje in razvoj možganov: veliko gibanja v naravi, zdrava prehrana, vesel pozitiven odnos do življenja, dobri prijazni medsebojni odnosi itd.

PRAZNOVANJA ROJSTNIH DNI OTROK

Vsak otrok v vrtcu s svojimi vrstniki praznuje rojstni dan. Skupaj mu voščimo, zapojemo pesmice, narišemo risbice in podarimo spominek. Starši lahko prinesejo sveže ali suho sadje (pripravimo rojstnodnevni sadni krožnik). Namesto sladkarij spodbujamo, da otrok in starši podarijo vrtcu: slikanico, sestavljanko, barvice, flomastre, risalne liste ali kaj drugega uporabnega pri vzgojnem delu.

EKO VRTIČEK

Vse leto skrbimo za zelenjavni vrtiček. Sejemo, sadimo, zalivamo, plevemo, okopavamo, pobiramo pridelke.

DSCN5009-001DSCN4423-0011438241670247

DELO ZA MIR IN NENASILJE

Mir srca je največja sreča tega sveta. Naš vrtec se še posebej trudi, da vzgajamo za mir in nenasilje, za sodelovanje in dialog, spoštovanje vsakega in vsega.

LOČEVANJE ODPADKOV

Ker se zavedamo odgovornosti do naše Zemlje in do prihodnosti zanamcev, skušamo narediti vse kar moremo za čisto in zdravo okolje. Ločujemo odpadke, pri ustvarjanju uporabljamo naraven in odpaden material, varčujemo in odgovorno uporabljamo vodo, elektriko, ogrevanje, čim bolj naravna čistila.

Dostopnost