Skoči na glavno vsebino

OBISK GASILCEV IN REŠEVALCEV

V Vrtcu Antonina smo se z otroki pogovarjali o največjem Slovenskem požaru na Krasu. Ker so pri gašenju požara pomagali tudi gasilci iz naše občine, smo se odločili, da se jim za njihov trud in požrtvovalnost zahvalimo. Narisali smo jim risbice in jim povedali, da smo na njih zelo ponosni, ker so tako pogumni, dobri, hitri, močni, odlični, prijazni, neutrudni in pridni.

V sredo, 27.7.2022 smo risbice odnesli na Gasilsko postajo Ilirska Bistrica, kjer so nas zelo lepo sprejeli. Gasilec Marko Kresevič nam je razkazal gasilski tovornjak in nas z njim malo popeljal. Gasilec Jaka Fidel pa nam je razdelil prav posebne gasilske bonbone.

Ker so pri takšnih in drugačnih nesrečah poleg gasilcev pomembni tudi reševalci, smo se v petek, 29.7.2022 odpravili še na obisk na reševalno postajo Ilirska Bistrica. Na dvorišču zdravstvenega doma sta nas prijazno sprejela starša naših otrok, reševalka Tjaša Smrdel, reševalec Alen Poropat in pa tudi reševalec Jan Race. Razkazali so nam reševalno vozilo in nas z njim popeljali po dvorišču zdravstvenega doma. Postregli so nam s sokom in bonboni. Za spomin so nam podarili pobarvanko. V zahvalo za gostoljubnost smo jim podarili slike z morskimi motivi, katere bodo razstavljene v njihovi urgentni ambulanti.

GASILCI IN REŠEVALCI PONOSNI SMO NA VAS IN VAM HVALEŽNI, DA SKRBITE ZA NAS.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost