Skoči na glavno vsebino

Poletna doživetja

Poletje je v našem vrtcu zelo prijetno in zanimivo. Z združitvijo skupin si širimo krog prijateljstva in neizmerno uživamo.

Da bi si čimbolj pričarali pridih morja smo izdelali različne morske živali in z njimi okrasili garderobo.

Pogovarjali smo se o tem, zakaj je morje slano. Ogledali smo si slike solin, solinarjev in njihove opreme. Izdelali smo tudi mini solinarski bazen, v katerega smo nalili čisto pravo morje. Postavili smo ga na okensko polico in čez nekaj dni opazili, da je v njem res nastala sol. Seveda smo jo z veseljem poskusili.

Ugotovili smo, da morsko sol lahko uporabljamo tudi v zdravilne namene. Izdelali smo si solno kopel, v kateri smo namakali noge in spoznali Solinsko blato, katerega smo preizkusili na rokah. 

V skupini nas je obiskala s. Marjetka in skupaj z njo smo pripravili slastno bučno pecivo. Najprej smo naribali buče in ugotovili, da smo kar spretni. Sledila je priprava nadeva in zavijanje testa v rolico, kar smo odlično opravili. Pita je bila res odlična, pojedli smo jo še toplo.

Veliko smo se gibali na svežem zraku, predvsem na našem igrišču, kjer smo se lovili, plezali po drevesih in igrali, se vozili s poganjalčki, kolesi. V senci naše trte smo barvali in risali po zbirki terapevtskih pravljic Življenje v morju.

Uživali smo pri nabiranju in opazovanju vrtnih polžev, katerim smo pripravili tudi tekmovanje.  Zmagovalec je dobil list solate.

Večkrat smo se odpravili na Hrib Svobode, kjer smo se preizkušali v teku.

Na obisku smo imeli prav posebno ribico –  Mavrično ribico, s katero smo prebirali zgodbice o njenih dogodivščinah v morju. Peljali smo jo tudi na izlet k slapu Sušec in za zahvalo nam je ribica tam pod krošnjami pripovedovala o svojih dogodivščinah v morju.

Zelo radi smo tudi ustvarjali . Izdelali smo prekrasne slike sončnega zahoda, katere bodo krasile prostore urgentne ambulante v Zdravstvenem domu Ilirska Bistrica.

Prisluhnili smo tudi zvokom morja, ki so prihajali iz školjk in si izdelali morsko dno.

Skratka tudi poleti je v našem vrtcu lepo.

Skratka tudi poleti je v našem vrtcu lepo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost