Skoči na glavno vsebino

NAJLEPŠA VILINSKA PRAVLJICA

V našem vrtcu smo v petek, 19.5.2023, gostili ga. Alenko Kos, pisateljico in zagovornico boljšega in lepšega sveta, ki nam je pripravila delavnico za otroke – Najlepša vilinska pravljica.

Kot vilinka Alenčica nam je na pravljični način prikazala pomembne vrednote, kot so ljubezen, prijateljstvo, hvaležnost in sreča. Z njo je prišel tudi škrat Ariel, ki je v našem vrtcu izgubil svojo čarobno čepico. Pomagali smo mu jo poiskati, on pa se nam je v zahvalo predstavil v pesmi in filmu. Potem je vsakega otroka še pobožal in ga pozdravil.  Vilinka  Alenčica je med otroke razdelila tudi barvne cvetlice in srca vseh štirih vrednot. Na koncu smo skupaj ustvarili štiri vilinske ključe iz gline, ki ponazarjajo vse štiri zelo pomembne vrednote.

V dar smo dobili dva ročno izdelana ključa ljubezni in tudi štiri knjige, Najlepše vilinske pravljice in Izgubljen vilinski ključ Ljubezni, za kar se zahvaljujemo podjetju TIB d.o.o. in gospodu Damjanu Štefančiču.

Gospe Alenki pa iz srca želimo veliko ljubezni, prijateljstva, sreče in ne nazadnje tudi hvaležnosti za pričarano čarobno vzdušje.

Hvala iz srca.

Otroci in vzgojiteljice vrtca Antonina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost